VISE PLACUTE! UN SCURT GHID PENTRU ALEGEREA CORECTA A UNEI SALTELE

   A sosit vremea sa inlocuiti actuala saltea cu una noua? Va propunem sa priviti acest lucru ca o oportunitate pentru a investi intr-un somn sanatos si o imbunatatire a calitatii vietii. Suna pompos la prima vedere, insa o saltea buna exact asta va va oferi. Organismul in timpul noptii are posibilitatea sa-si dea un refresh, sa se regenereze, sa scape de tensiunile acumulate peste zi, acest lucru este posibil numai daca avem parte de un suport adecvat, care sa permita coloanei si musculaturii corpului sa se relaxeze in timpul unui somn odihnitor.

   O saltea buna, nu inseamna un brand anume si aici chiar va recomandam sa nu va lasati influentati de un marketing agresiv, care promoveaza masiv o anumita categorie de produs, o saltea buna inseamna o saltea care sa ofere o sustinere uniforma corpului, corect distribuita in functie de presiunea pe care o exercita partile acestuia pe suprafata ei, o saltea care sa ofere confort maxim si senzatia ca plutim in timpul somnului. Bineinteles, nu putem afirma ca exista un anumit tip de saltea “minune” care sa ofere acest lucru tuturor persoanelor in mod egal si asta pentru ca fiecare individ este diferit. Conteaza foarte mult greutatea corpului, pozitiile in care dormim de obicei si uneori problemele de ordin medical pe care le avem, factori care fac sa percepem diferit gradul de confort al unei saltele. Nu intamplator exista persoane care prefera sa doarma pe un suport mai moale si altele care sa doarma pe unul mai tare. Aveti incredere in ceea ce va spune propriul corp!

 Exista si situatii cand, obisnuiti cu ceea ce ne ofera salteaua pe care o avem, neglijam anumite semnale pe care ni le trimite organismul si pur si simplu nu realizam ca a sosit vremea sa ne “despartim” de ea. Specialistii recomanda sa schimbam salteaua o data la 10 ani, atat din considerente ergonomice, pentru ca dupa atata timp orice saltea ajunge sa se deformeze si sa nu mai ofere un suport adecvat pentru un somn odihnitor, cat si din considerente de igiena, pentru ca oricat de preocupati am fi de curatenie, acesta este un mediu propice pentru aparitia si dezvoltarea acarienilor si fungilor care ne pot periclita sanatatea. Va treziti amortiti, cu dureri cervicale si de spate, cu senzatia de oboseala care parca nu mai trece? Este clar ca a venit momentul sa spuneti adio actualei saltele.

Cei mai importanti factori de care trebuie sa tinem cont inainte de a purcede la achizitia unei saltele sunt:

  •  tipul de materiale din care aceasta este executata;
  • durata de viata;
  • gradul de duritate;
  • pozitiile in care obisnuim sa dormim;
  • bugetul alocat;