TONURI DE ALBASTRU IN BUCATARIE.

Albastru este o culoare frecvent intalnita in design-ul interior, acest lucru datorandu-se multitudinii de nuante pe care le poseda si pe care cu totii le asociem cu marea, vacanta si starea de bine. Surprinzator este faptul ca, desi aceasta culoare ne duce cu gandul la sezonul estival, se intampla deseori sa fim reticenti la includerea acesteia in paleta coloristica cand vine vorba de amenajarea propriei locuinte, iar atunci cand o facem preferam sa ne limitam doar la accente sau sa indraznim la ceva mai mult doar in cazul baii sau a camerei copilului. Acest lucru are totusi o explicatie – albastrul fiind o culoare destul de pretentioasa in ceea ce priveste cantitatea de lumina naturala de care dispunem, nuanta aleasa, asocierea acesteia cu alte culori din decor etc, iar in general este greu de stapanit, deoarece are tendinta sa domine incaperea. Un lucru insa este cert, daca facem alegerea potrivita, aceasta va contribui la obtinerea unui interior chic si plin de personalitate.

In acest articol ne-am propus sa discutam despre folosirea nuantelor de albastru in spatiul bucatariei, o alegere mai putin obisnuita, dar irezistibil de fermecatoare mai ales cand este vorba de un mobilier realizat in nuante inspirate de valurile marii.

Bucataria in nuante de albastru nu este o noutate sau un trend, aceasta are o istorie in spate, regasindu-se in amenajari si in stiluri din sfera clasica, precum cel provence, rustic, country, traditional, fiind o prezenta obisnuita in casele amenajate in stil mediteraneean si cine nu s-ar lasa cucerit de acesta?

Tonurile de albastru specifice acestor bucatarii sunt de obicei blande si deschise,  chiar daca psihologii spun ca albastrul este o culoare care reduce apetitul. In cazul bucatariilor clasice realizate in aceste nuante putem spune ca din contra acesta poate creste, deoarece o astfel de bucatarie este atat de fresh si creaza automat o stare de bine, incat nu ar fi de mirare sa ne trezim ca am devenit fani ai gastronomiei meditaraneene si al unui stil de viata  sanatos.