TREND ALERT – MOBILIERUL DE LIVING COMPACT

   Livingul este probabil cea mai apreciata camera din casele noastre, poate doar bucataria ar fi cea care ar putea rivaliza cu acesta la anumite capitole. Adunam momente pretioase aici, petrecand timp cu familia, lenevind pe canapea cu telecomanda in mana sau socializand cu prietenii.

   Pentru a beneficia de tot confortul pe care il poate oferi aceasta camera a casei, este important sa o amenajam cu mare grija pentru detalii, alegand piesele de mobilier potrivite care ne vor asigura un spatiu perfect functional dar si armonios si echilibrat din punct de vedere estetic.

   In acest articol am ales sa vorbim despre biblioteca din living, termen cu care suntem cu totii familiarizati, care defineste ansamblul de mobilier gazduit de unul sau doi pereti ai incaperii, care da tonul intregii amenajari si ne ofera un important spatiu de depozitare atat pentru carti cat si pentru obiecte de decor, vaze, fotografii si o multime de alte obiecte, in special daca vorbim de locuintele cu un numar redus de camere si suprafata mai putin generoasa.

   Aruncand o privire in urma si cumuland cele vazute la targurile de design la care am participat in calitate de expozanti sau vizitatori, putem spune ca tendintele de amenajare intr-o maniera cat mai minimalista a spatiul din living s-au estompat simtitor in ultimii ani, astfel incat ansamblurile de mobilier compuse dintr-un numar foarte mic de corpuri suspendate, au fost treptat inlocuite de cele ceva mai compacte si mai ofertante din punct de vedere a spatiului disponibil pentru depozitare si care aduc o nota usor mai calda si familiara ambientului, caracteristica spatiilor amenajate in stil contemporan.  Probabil o sa va intrebati daca genul acesta de mobilier nu are trendinta de a sufoca incaperea, raspunsul este nu, atata timp cat se va gasi proportia corecta intre spatiile inchise, prevazute cu fronturi si cele deschise.