Cunoaste designerii nostri!

Catalin BURCAS

In echipa Global Design din 2015.

Sunt un designer tnar cu idei proaspete de design interior si design de mobilier din lemn. Am o intuitie puternica și o imaginatie inventiva, dand caracter fiecaruia dintre proiectele mele. Imi place sa creez atmosfera si context, sa ma las inspirat de realitate si sa o transform in fantezie personala, perfecta a fiecarui client.

Nutu BALAN

In echipa Global Design din 2011.

Ilarion Constantin Balan, este nascut in anul 1986. In anul 2009, a absolvit Facultatea de Arte vizuale si Design, sectia design industrial, din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu “ Iasi. Pe parcursul studiilor s-a specializat in progamele de prelucrare grafica, prelucrare tridimensionala si generare a imaginilor virtuale, precum Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw, Autocad, 3dsMax, V-ray, etc., programe folosite zilnic in procesul de creatie. In anul 2008, in urma unei preselectii, a participat la workshop-ul cu tema “Observarea si analizarea elementelor distinctive si definitorii ale unui produs reprezentativ al unui brand”, sustinut de Nicholas Ciuchindel, senior designer la Chanel. Doi ani mai tarziu, in cadrul aceleeasi universitati si specializari a absolvit studiile de masterat. Pe parcursul masteratului, mai exact in 2010, i-a fost acordata o bursa de excelenta in urma obtinerii unor rezultate deosebite la diferite activitati in cadrul universitatii.

In aceeasi perioada a participat la numeroase concursuri internationale precum Filter design, Inspired, Electrolux Design Lab, cat si concursuri nationale organizate de APMR. De asemenea, in anul 2010 a participat la expozitiile “ECODESIGN” si “20 de ani de Design” cu lucrerea “Mobilier ecologic traditional”. Aceeasi lucrare a fost publicata in brosura internationala “Cradle to Cradle”. In anul 2011 s-a alaturat echipei Global Design Suceava. Alaturi de aceasta, a participat la cateva targuri natioanle si internationale de specialitate, din postura de expozant, de mentionat BIFE – SIM (Salonul International de mobila – Bucuresti – anul 2012, Festivalul casei – Iasi – anul 2014 si vizitator la Salone Internationale del Mobile – Milano – anul 2012. Seriozitetea, talentul si cunostintele in domeniul design-ului se reflecta in calitatea proiectelor din cadrul familiei Global Design, alaturi de care spera sa continue sa se realizeze ca si designer.

Daniel HANTEA

In echipa GLOBAL DESIGN din 2012.

Nascut in 1975 la Falticeni, Daniel este in echipa noastra din anul 2012. Experienta sa ca proiectant si designer de mobilier la comanda, incepe in anul 2007 si se bazeaza pe activitatea in domeniul productiei de mobilier inca din anul 1997, dar si pe participarea ca vizitator la diferite targuri de specialitate cum ar fi: BIFE-SIM Bucuresti, Salone Internationale del Mobile – Milano si IMM Cologne.

Ionut DUBAN

In echipa Global Design din 2006

Nascut in 1984 in Suceava, Ionut a absolvit in 2010 facultatea de Design Industrial din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” – Iasi. Activitatea sa ca si designer in cadrul firmei a inceput inca din 2006 . In acest timp a acumulat o experienta solida in domeniul productiei de mobilier datorita studiilor de specialitate, targurilor internationale de profil pe care le-a vizitat si multitudinea de lucrari pe care le-a realizat. Amintim cateva Targuri Internationale de specialitate la care a participat atat ca vizitator dar si expozant: Bucharest International Furniture Exhibition – anul 2006 (vizitator) , Zow – Hanover – anul 2009 (vizitator), Bucharest International Furniture Exhibition – anul 2010 (expozant), Bucharest International Furniture Exhibition – anul 2011 (expozant), BIFE – SIM (Salonul International de mobila – Bucuresti – anul 2013 , Salone Internationale del Mobile – Milano – anul 2010 , 2012 , 2014 (vizitator). Dezvoltarea sa ca si specialist e o cursa continua , o competitie intre vechi si nou, intre modern si clasic. Ca si designer a trebuit sa se reinventeze de la an la an, sa tina pasul atat cu tehnologia dar si cu trendul.

Combinand ideeile inovatoare cu dorintele clientilor a incercat pe cat posibil sa ofere servicii si produse peste standardele pietei. Uneltele prin care un designer se exprima sunt foarte importante. De la creion si acuarela pana la programe de ultima generatie care genereaza imagini realiste , toate sunt necesare in procesul de creatie si in prezentarea produsului solicitat de clienti. In prezent, pentru a tine pas cu dorintele clientilor, Ionut lucreaza proiectele sale in format tridimensional prin intermediul programelor specializate ( AutoCAD, 3D MAX, Photoshop, Corel Draw etc.) pentru a oferi un proiect cat mai detaliat a produselor ce urmeaza a fi realizate de Global Design.

“Din momentul in care un designer cunoaste cu adevarat procesul tehnologic si posibilitatile tehnice poate creea lucrari de referinta ce-l definesc ca si artist. La baza oricarui designer trebuie sa existe artistul care recunoaste si prelucreza frumosul pana il aduce in ochii privitorului in formele sale cele mai diverse.”

Cezar CIORNEI

In echipa Global Design din 2016.

Cezar s-a nascut in anul 1988 la Suceava, si face parte din echipa Global-Design din 2016. Nefiind primul contact cu productia de mobilier, Cezar s-a adaptat usor, imbinand corect cerintele clientilor cu inventivitatea si creativitatea pe care un pasionat de design o are. Contactul cu marile saloane de prezentare de mobilier ca IMM Cologne 2018 si Salone di mobile Milano 2018, acolo unde suntem mereu prezenti, nu face altceva decat sa-i ofere convingeri ca mereu se poate inova si ca mereu trebuie schimbata perspectiva cu care privim spre viitor.

Doar atunci cand iesi din zona de confort poti evolua.

Cristian MACOVEI

In echipa Global Design din 2008.

Nascut in 1980 la poalele muntelui Rarau in orasul bucovinean Cimpulung Moldovenesc. Activitatea sa a inceput in 2008 in cadrul firmei Global Design in care a acumulat o experienta vasta in domeniul productiei de mobilier. A vizitat si a fost expozant la targuri internationale si nationale precum Salone Internazionale del Mobile din Milano, Bucharest International Furniture Exhibition BIFE – SIM.

Universul creativ începe cu esențialitatea sa… și indiferent de calea pe care imaginația o ia, se încheie cu puritatea ei… îi place designul ca un simbol anti-status, aducerea bogaților și săracilor la același nivel, într-un înveliș de bumbac alb, care anulează distincțiile de castă!.

‘’ An essential aspect of creativity is not being afraid to fail” by Edwin H. Land

Petru BOLOCA

In echipa Global Design din 2XXX.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Portofoliu

by Petru BOLOCA