CUM PREGATIM AMENAJAREA UNUI DORMITOR

   Dormitorul este frecvent lasat pe un loc secund in ordinea prioritatilor in cadrul amenajarii unei locuinte. Primele incaperi care ne preocupa sunt bucataria si baia, lucru de inteles, deoarece acestora li se aloca o parte deloc neglijabila din buget. Este adevarat ca un dormitor este oarecum mai simplu de amenajat,  in comparatie cu alte incaperi ale casei, dar asta nu inseamna ca trebuie lasat pe ultimul plan in intreg procesul de amenajare, cand de obicei bugetul este considerabil subtiat de o serie de cheltuieli imprevizibile, care inevitabil apar intr-un astfel de demers, iar noi suntem tentati sa facem anumite compromisuri pentru a grabi finalul amenajarii, care de multe ori se dovedeste a fi solicitanta si obositoare. Chiar daca nu petrecem foarte mult timp aici, este foarte important ca si acesta sa fie utilat si decorat astfel incat sa ne satisfaca toate asteptarile si sa ne ofere acea oaza de liniste si relaxare dupa care tanjim toti la finalul unei zile pline.

   Orice amenajare este bine sa aiba ca punct de pornire un plan, pentru a ne ajuta sa fim mai chibzuiti si ehilibrati in alegerile pe care le facem. Este recomandat sa facem o lista de prioritati care sa reflecte nevoile noastre intr-o maniera realista si in paralel una cu dorinte si asteptari, care vor contribui la definirea si personalizarea viitorului dormitor.

   Urmatorul pas cere sa ne stabilim prioritatile, care la randul lor va vor ajuta sa stabiliti si un buget  pentru amenajarea dormitorului. Astfel, in momentul in care veti porni in cautarea finisajelor, mobilierului si decoratiunilor, veti sti in mare catre ce categorie de produse sa va orientati.

   Nu neglijati sursele de inspiratie! Mediul virtual abunda de informatii si imagini. Vizitati cat mai multe site-uri care va pun la dispozitie un numar impresionant de fotografii din care puteti face o selectie cu cele in care va place ceva in mod special. Acestea va vor ajuta sa identificati stilul de design interior pe care-l veti aborda in amenajarea dormitorului si, de ce nu, sa va faceti o idee vis-a-vis de modul in care va doriti sa arate piesele de mobilier si cele de decor pentru a va usura cautarile in magazinele de profil.