CUM AMENAJAM O BAIE CU STIL?

   De cate ori ati fost nerabdatori sa ajungeti acasa dupa o zi  aglomerata si sa faceti o baie prelungita si relaxanta sau un dus cald care sa alunge tot stresul acumulat? Probabil raspunsul ar fi  “de multe ori”. In mod cert nu este suficienta doar apa calda si un spumant parfumat, avem nevoie si de o atmosfera pe masura, care poate fi obtinuta cu ajutorul unei amenajari inspirate, care sa transforme aceasta incapere intr-o oaza de relaxare ori de cate ori pasim in ea. Acesta este motivul principal pentru care in amenajarea bailor contemporane se pune accentul pe ambient, pe obtinerea unei stari de bine, dar si pe functionalitate si organizare.

   Fiecare, cu putin efort, putem obtine o atmosfera de spa in propria baie. Tot ce trebuie sa facem este sa respectam cateva recomandari venite din partea designerilor in acest sens.

   Finisarea peretilor si pardoselilor este esentiala pentru nota generala pe care vrem sa o capete baia. Faianta si gresia sunt cele mai indicate materiale pentru amenajarea baii, deoarece fac fata cu brio umiditatii ridicate si sunt foarte usor de curatat. Optati pentru placi ceramice in nuante neutre si deschise, cu dimensiuni mai mari, iar daca acestea sunt rectificate si permit un montaj fara rosturi este si mai bine, deoarece astfel veti obtine suprafete continue care vor contibui la marirea vizuala a spatiului si  ii vor conferi si o nota mult mai eleganta. Puteti miza si pe nuante inchise in cazul in care dispuneti de o baie generoasa si bine iluminata fie natural, fie artificial. Alte variante pe care le avem la dispozitie pentru finisarea unei bai sunt mozaicul, piatra naturala, sticla vopsita, tapetul si placarile cu lemn special tratat, mai putin accesibile din cauza pretului destul de ridicat.