BUCATARIILE IN STIL EMPIRE – EXPRESIE A LUXULUI

   Stilul imperial in designul interior este o intruchipare pura a luxului si opulentei. Acesta imbina intr-un mod surprinzator formele clare si strictetea specifica stilului clasic cu numeroase elemente de decor, cu forme complicate si finisaje extravagante, interioarele astfel amenajate fiind foarte impozante si “grele”, daca putem spune asa, din punct de vedere vizual, dominate de o atmosfera calma si solemna, in care timpul parca sta in loc.

   Ca si origini, stilul imperial a aparut in secolul XIX, in timpul domniei lui Napoleon Bonaparte, menit sa exprime, prin opulenta si luxul exagerat, grandoarea Frantei.

   Acesta a trecut cu brio testul timpului, fiind apreciat si in zilele noastre si ales pentru decorarea spatiilor rezidentiale si, in special celor comerciale, hotelurilor high-class, saloanelor si SPA-urilor exclusiviste. Ca si in cazul celorlalte stiluri acesta a suferit transformari in timp, in scopul de a-l adapta la modul de viata actual, apectul auster si riguros dat de esentele de lemn destul de inchise la culoare, fiind inlocuit cu unul mult mai bland cu ajutorul nuantelor deschise de alb si crem, precum si prin introducerea in decor al elementelor glam, care confera mobilierului si ambientului o nota contemporana.