BUCATARIA NEAGRA – SEDUCATOARE SI DRAMATICA

   Culoarea neagra este o nuanta cheie, omniprezenta in colectiile fashion dar si in propunerile designerilor de interior. Profunda, seducatoare si misterioasa aceasta va ramane mereu o alegere inspirata si niciodata nu va iesi din tendinte, dand nastere unor amenajari in care eleganta este cuvantul de ordine. Suntem obisnuiti cu prezenta nuantelor de negru in amenajarile de living, dormitor, baie, chiar si cele care vizeaza camera copiilor, dar si in bucatarii insa in combinatii, negrul avand de cele mai multe ori rolul de a crea contraste, cel mai frecvent intalnit fiind cel cu nuante de alb.

Dar ce spuneti de o bucatarie complet neagra? Suna interesant nu-i asa?

   Este o alegere mai mult decat indrazneata pentru un mobilier destinat amenajarii unui astfel de spatiu, in conditiile in care exista o oarecare reticenta fata de aceasta culoare din punct de vedere al intretinerii. Intr-adevar negrul este mai pretentios fata de alte nuante, insa in ceea ce ne priveste credem ca acest aspect este usor exagerat si se aplica poate doar bucatariilor unde gatitul este o activitate zilnica si destul de intensa.

   Trebuie sa precizam faptul ca in prezent finisajele mobilierului destinat bucatariilor au evoluat mult din punct de vedere al rezistentei, fiind mult mai usor de ingrijit si intretinut, la fel si produsele pentru curatenie si, la urma urmei, petele si murdaria trebuie indepartate cu aceeasi frecventa atat de pe suprafetele albe sau colorate, cat si cele foarte inchise la culoare sau negre, indiferent de gradul in care acestea sunt vizibile sau nu. Asa ca noi va recomandam sa acceptati provocarea si sa indrazniti sa optati pentru un mobilier negru, daca sunteti un fan al acestei culori.